Berdorf

Hotel in Berdorf

Bij al dat wandelgenot in de prachtige regio hoort natuurlijk een goed hotel (inclusief ontbijt en goed bed). Wijzelf opteerden voor hotel Scharff in Berdorf. In het stadje zelf zijn enkele mogelijke adressen. We gaan eerst even dieper in op onze ervaring met bovengenoemd hotel.

Hotel Scharff

Het hotel ligt eigenlijk vlakbij de tweede lus van het Mullerthal Trail. De tweede lus wordt doorgaans aanzien als de zwaarste én tevens de mooiste. Sterker nog: de 6 kilometer voor en de 6 kilometer na Berdorf betreffen de mooiste wandelpaden. Daar krijg je een hoop natuurlijk bezienswaardigheden te zien. Daar waan je je in ‘Zwitserland’ (vandaar de bijnaam ‘Klein Zwitserland). Mocht het dus de bedoeling zijn om slechts 1 lus te wandelen van 35 à 40 kilometer, opteer dan voor lus 2. Ook indien het de bedoeling is om in de buurt wat kleinere wandelingen te doen – want 40 kilometer is reeds een fikse afstand – zit je goed in dit dorpje. Wandelliefhebbers komen er zeker aan hun trekken.

De eigenlijke reden waarom we net voor dit hotel hadden geopteerd was de prijs. Wijzelf zochten enkel een hotel om te overnachten. ’s Avonds toekomen, overnachten, goed ontbijten en vervolgens de wandeling van ongeveer 40 kilometer aan te vatten. Eenmaal aangekomen direct met de wagen terug naar het verre West-Vlaanderen. Veel tijd werd dus niet gespendeerd in het hotel en dus maakt het ook niet echt veel uit wat precies wordt geboekt.

Uitchecken kan tamelijk vroeg. Reeds vanaf 08.30 is het mogelijk om het hotel te verlaten. Weet dat de wandeling van de tweede lus toch wel 9 à 10 uur kan duren en dan is vroeg vertrekken toch wel aangeraden. Mocht je diezelfde dag nog huiswaarts reizen, dan kun je in de ochtend reeds uitchecken en de wagen de ganse dag op de parking van het hotel laten staan.

Het is een goed hotel voor een schappelijke prijs. Bij het ontbijtbuffet kan men de maag vullen met een hoop lekkers. Energierijke voeding voorziet je van genoeg energie om erna een fikse wandeling aan te vatten.

Meer hotels in Berdorf

In het kleine centrum van Berdorf kan men enkele hotels opmerken. Ook dit Sporthotel ligt vlakbij het centrum (naast bovengemeld hotel) en ook bij dit hotel zijn de beoordelingen over het algemeen positief.

Overnachten in Berdof

Een bed vinden in de buurt om een weekendje door te brengen is dus geen moeilijke opdracht. Kijk even of er geen interessante aanbieding is wanneer je wenst te vertoeven in de regio. Zo kan het zijn dat één van de twee bovenstaande hotels de prijs tijdelijk verlaagt in de hoop om lege kamers nog snel te verhuren. Afhankelijk van de prijs is het dan misschien mogelijk om in een iets luxueuzer hotel te vertoeven voor een iets lagere prijs. Weet wel dat dit steeds kritisch moet worden bekeken. Een hotel met zwembad is leuk, maar indien je van plan bent om die ene dag een wandeling van 40 kilometer met een hoop hoogtemeters te ondernemen, dan is de kans klein dat gebruik wordt gemaakt van het (dure) zwembad. Altijd rekening houden met het doel van de trip bij het boeken van een gepaste accommodatie.

Berdorf is misschien niet de meest spannende stad om te vertoeven, maar natuurliefhebbers komen zeker aan hun trekken. Mocht het afwandelen van de Mullerthal Trail de voornaamste reden van een bezoek aan ‘Klein Zwitserland’, dan zit je in Berdorf op de perfecte plek. Verder heeft de omgeving ook wel wat te bieden. Een uitstapje naar de oudste stad van Duitsland staat bij menig toeristen op het programma. Ook het kasteel van Vianden is zeker een vermelding waard.Booking.com