Berdorf

Campings

Bij een bezoek aan Berdorf en omgeving is het wellicht de bedoeling om te genieten van de Luxemburgse natuur. In en rondom het dorpje merkt men een hoop wandelpaden op met als absoluut hoogtepunt de Mullerthal Trail, een langeafstandspad bestaande uit drie lussen van gezamenlijk maar liefst 112 kilometer. Bij een bezoek aan de streek horen enkele overnachtingen en het is aan jezelf en het reisgezelschap om te kijken voor een passende accommodatie. Op deze pagina bespreken we de campings. Geef toe, wat is nu leuker dan in een tentje te slapen middenin prachtige natuur? Voor de één te weinig luxueus en voor de ander de leukste reiservaring die er is.

Camping Belle-Vue 2000 is onze #1 aanrader voor kamperen in Berdorf

Camping Belle-Vue 2000 ligt in Berdorf. Bij deze camping in Klein Zwitserland Luxemburg is het mogelijk om tenten en chalets met een kitchenette en een koelkast te reserveren. U kunt fietsen huren bij de accommodatie.

Ontdek Berdorf Overnachten op camping Belle Vue 2000 staat garant voor plezier. Loop een van de prachtige wandelroutes in de omgeving van camping Belle Vue 2000. Vlak voor de deur ligt het beroemde Mullerthal Trail, met zijn uitgestrekte bossen, hoogtevlakten, diepe dalen en een scala aan gevarieerde wandelpaden door de ongerepte natuur is dit het Mekka voor de natuurliefhebber. De Mullerthal Trail leidt over een lengte van 112 km en in 2 minuten ben je op het hoofdpad van Trail Route 2, dat naar Mullerthal of Echternach leidt.

In de camping winkel vindt je een assortiment aan producten voor al je behoeften.

Ga er lekker op uit en ontdek de omgeving vanaf Camping Belle Vue 2000.

Bekijk: informatie en prijzen >>

Camping Martbusch

Niet ver van het centrum kan men Martbusch opmerken. Er zijn een hoop mogelijkheden om hier de nacht door te brengen. Een simpele plaats voor een tent op te zetten is perfect mogelijk, maar meer luxe kan men in The Megapod vinden. Tegenwoordig kan men in bepaalde campings meer luxe vinden dan een hotel. Het spreekt voor zich dat de prijs er dan ook naar is. Bovenstaande camping is het ganse jaar geopend.

Meer informatie: tarieven en info

Adres: 3 Beim Martbusch, 6552 Berdorf, Luxemburgwebsite

Wildkamperen en bivakkeren

Ergens langs de route de tent opzetten en er een nachtje vertoeven is verboden. In principe zijn er mogelijkheden genoeg. Bijvoorbeeld onder een overhangende rots een droge plek vinden en er te tent opzetten. Een beetje spoorzoeker realiseert zich al gauw dat het verbod niet wordt nageleefd en dat er wel degelijk wordt gewildkampeert. Sanitair en drinkbaar water worden dan een probleem en dus is het misschien beter om te opteren voor een iets duurder alternatief: betaalde camping met voorzieningen (sommigen liggen op de route van het pad). Het is iets minder avontuurlijk, maar zo respecteer je wel de plaatselijke regels.

Weekend Berdorf

Berdorf en eigenlijk volledig ‘Klein Zwitserland’ is best een toeristische regio. Het wandeltoerisme is er zeker in het hoogseizoen rijkelijk aanwezig en de voorzieningen zijn dus goed geregeld. De toerist kan kiezen tussen een hoop accommodaties om een nacht door te brengen. Een avontuurlijk weekend op een camping kan men perfect afwisselen met een luxueuze overnachting in een luxe vakantiewoning. Uiteindelijk is het aan jezelf en het reisgezelschap om te kijken welk soort overnachting het best past bij jullie trip.