Berdorf

Echternach

Echternach is de oudste stad van Luxemburg en prachtig gelegen aan de oostgrens van het groothertogdom. Alleen al omwille van deze reden is het eigenlijk voor iedereen een aanrader om minstens één keer in zijn of haar leven een bezoek te brengen aan dit bedevaartsoord. Echternach moet het dan ook lang niet alleen maar hebben van de geschiedenis van de Engelse monnik Willibrord of de wereldbekende ‘Springprocessie’, ook de omgeving waarin de stad is gelegen vormt een belangrijke trekpleister. Eén ding staat in ieder geval vast, een verblijf in Echternach is er eentje die je, je nog lang zal blijven herinneren!

Een bezoek aan het centrum van Echternach

In eerste instantie zal je bij een vakantie in Echternach natuurlijk de nodige aandacht willen schenken aan de verschillende bezienswaardigheden die in het stadscentrum zijn terug te vinden. Een kleine tour brengt je langs de belangrijkste monumenten en gebouwen die deze stad huisvest. Denk hierbij niet alleen aan de Basiliek van Echternach, maar wat ook te denken van de Sint-Petrus en Pauluskerk evenals de kapel Sainte-Croix? Voor wie nog niet voldoende cultuur heeft opgesnoven kan je nog de restanten van de oude spoorweg proberen te reconstrueren. Ondanks het feit dat het centrum van Echternach vrij beknopt genoemd kan worden (met verschillende leuke terrasjes in de zomer!) valt er zeker meer dan voldoende cultuur op te snuiven om elke cultuurliefhebber een tijdje zoet te houden.

Een actieve vakantie aan het prachtige Meer van Echternach

Eigenlijk kan je Echternach in het voorjaar en zeker tijdens de warme zomermaanden niet bezoeken zonder even een bezoek te brengen aan het populaire Meer van Echternach. Dit mooie meer bevindt zich ten zuiden van de stad en heeft heel wat moois voor jou in petto. De cultuurliefhebber kan er kennismaken met de restanten van een Romeinse villa, maar ook de meer actieve reiziger komt hier aan zijn of haar trekken. Tijdens de zomer is het namelijk mogelijk om waterfietsen te huren om het meer te verkennen. Wil je het toch liever wat rustiger aan doen? Dan is zonnebaden aan de rand van het meer een erg aantrekkelijke optie.

Met de kinderen naar het park van Echternach

Heb je er voor gekozen om samen met de kinderen een leuke uitstap te maken naar Echternach? In dat geval is het een absolute aanrader om het park van de stad te gaan bezoeken. Dit park bevat een groot aantal verschillende gebouwen, maar ook paviljoenen en natuurlijk prachtige tuinen om in te vertoeven. Heb je reeds kennis gemaakt met de belangrijkste culturele hoogtepunten die Echternach te bieden heeft en wil je graag even onthaasten? In dat geval is het beslist een aanrader om eens een uitstapje naar het park van Echternach te overwegen.