Berdorf

Over Ons

Luxemburg, officieel het Groothertogdom Luxemburg, grenst aan België en net dat maakt het zo interessant om er een weekendje te plannen. Echt ver hoeft men niet te rijden. De meeste Belgen bereiken Berdorf reeds na enkele uurtjes pendelen. Het is de plek om te ontstressen. De bijnaam van de regio waar Berdorf deel van uitmaakt is ‘Klein Zwitserland’. De reden ligt voor de hand: de natuurpracht. Watervalletjes, rotsformaties, bossen, kloven en feeërieke wandelpaden kan men er verkennen. Hoogtijd om dit alles met eigen ogen te zien.

Eén van de bekendere wandelpaden is het Mullerthal Trail. Een wandeling van maar liefst 112 kilometer, bestaande uit drie lussen van elk bijna 40 kilometer. Uiteraard hoeft men niet meer dan 100 kilometer te wandelen om de pracht van de natuur te verkennen. Men kan ook kortere wandelingen maken. De tweede lus passeert aan Berdorf en wordt gezien als de zwaarste route. 40 kilometer en iets van 1000 hoogtemeters. Een echte uitdaging.

Op deze site kun je allerlei informatie vinden omtrent de wandeling, maar ook over Berdorf en omliggende dorpen. Ook bespreken we leuke uitstapjes richting meer culturele steden. Denken we maar aan Vianden en Luxemburg stad. Er valt een hoop te beleven in het kleine buurlandje.