Berdorf

Aquatower – De watertoren in Berdorf bezoeken

Aquatower Berdorf | Adres: 106a rue de Consdorf, 6551 Berdorf, Luxemburg | website

  • Uitkijkplatform & Observatiedeck
  • Tentoonstelling
  • Waterspeeltuin

Bezoek de 55-meter hoge watertoren “Aquatower” in Berdorf voor aan fantastisch panorama uitzicht over de omgeving van Berdorf. Er is ook een tentoonstelling over water te bezichtigingen in de toren. Ideaal voor kinderen om te bekijken en te leren over drinkwater. Aan de voet van de watertoren is er een waterpark met zitbanken.

Observatie & uitkijkplatform voor spectaculair uitzicht

Op een hoogte van 50 meter kunt u genieten van het adembenemende uitzicht over Berdorf en omgeving. De extra uitleg over de regio Mullerthal, Luxemburgs Klein Zwitserland, zal uw verblijf in de omgeving nog aangenamer maken.

Tentoonstelling over drinkwater en geologie

Waar komt ons drinkwater vandaan? Waarom is het zo kostbaar? Hoe kan het worden beschermd? En waar haalden onze voorouders hun drinkwater vandaan?

De antwoorden op al deze vragen kunnen zowel door kinderen als door volwassenen worden ontdekt in een spannende tentoonstelling met veel interactieve elementen.

De tentoonstelling over water en geologie bevindt zich op 32 meter en biedt een veelvoud aan interactieve stations die helpen om je kennis over het vitale element van water te verbreden. Bezoek ons en kom alles te weten.

Toegangsprijzen Aquatower Berdorf

Geen creditcards / betaalpassen geaccepteerd! Betalingen alleen mogelijk in contanten geld

Toegangsprijs is inclusief een informatieboekje (beschikbaar in het Luxemburgs, Frans, Duits, Engels en Nederlands)

Toegankelijkheid voor rolstoelen!

Begeleide rondleidingen voor groepen

Het is mogelijk voor groepen voor een begeleide rondleiding met gids.

De rondleiding duurt 60 minuten.

Om de best mogelijke akoestische en visuele omstandigheden te bieden, kunnen alleen groepen van 20 personen of minder worden geaccepteerd. Grotere groepen worden geaccepteerd tegen een extra vergoeding en worden onderverdeeld in een paar kleinere groepen, met één gids voor elke groep. Vooraf reserveren voor groepen van maximaal 20 personen.

Vooraf reserveren verplicht via de website.

Waterspeeltuin en zitplaatsen aan de voet van de toren

Bij mooi weer nodigen zitplaatsen en een speeltuin met waterspelletjes voor kinderen uit om aan de voet van de toren te verblijven, spelen en ontspannen.

Veel plezier bij Aquatower Berdorf – de wondere wereld van water!

PS meer zien en doen? Bekijk hier andere Bedorf bezienswaardigheden